Idiomes

Agenda

«  
  »
L M X J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Youtube

Temps

El Temps a Ribera d'Urgellet

Altres

Cultura

A l’antic terme municipal del Pla de Sant Tirs, li foren annexats al 1968 els termes veïns de Tost, Arfa i la Parròquia d’Hortó per constituir una nova entitat municipal que rebé el nom de Ribera d’Urgellet. Aquest nou terme de 104,9 Km2 d’extensió situat al bell mig de la comarca de l’Alt Urgell limita al Nord amb Montferrer i Castellbò, al NE amb la Seu d'Urgell, a llevant amb Alàs i Cerc i Lavansa i Fórnols, al S i SW amb Fígols i Alinyà i a l'W amb Noves de Segre.

El terme comprèn, a més del poble del Pla de Sant Tirs, cap del municipi, els pobles de Montan, Adrall, Arfa, la Parròquia d'Hortó i Torà de Tost, les caseries i llogarets de les Bordes d'Arfa, Castellar, la Freita, els Hostalets de Tost i Sant Pere Codinet i els despoblats de la Bastida, Gramós, Nabiners, Tost, Sauvanyà, Fontelles i la Coma de Nabiners, a més d'un nombre important de masies esparses arreu.

El Segre és l'eix hidrogràfic del municipi, be que el nombre de barrancs i torrents és important, cal destacar sobretot dos cursos que vessen al Segre per l'esquerra i que formen dues valls importants: el riu de Lavansa i el riu de Tost. A banda i banda del riu, el territori és riberenc i planer, envoltat de camps de cultiu, però a mesura que ens allunyem dels marges fluvials perpendicularment, el terreny s’enfila i apareixen les Serres Interiors Prepirinenques.

L'eix de comunicació principal és la carretera C-1313, que segueix paral·lela al Segre.

Destaquem

Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni

Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura

Copyright © 2024 Visit Urgellet
Fotografies: Natalia Montané

amb la col•laboració de: Ara Lleida