Idiomes

Agenda

«  
  »
L M X J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Youtube

Temps

El Temps a Ribera d'Urgellet

Altres

ARFA-CASTELLCIUTAT-LA SEU D´URGELL

DificultatMitjana

Distància9,4km

Durada2h

Desnivell70m

Recorregut fàcil, amb algunes pujades , que passa per les dues riberes del Segre i permet contemplar l'espinada de turons que hi ha al cor de l'Urgellet.

Llegir més

Sortirem d´ Arfa, , travessarem el Segre per el pont d'origen medieval, i que és un dels pocs supervivents dels aiguats de l'any 1982. A partir d'aquest punt ja anem tornant. Deixem a l'esquerra el turó damunt del qual hi ha el poble de Montferrer, una antiga possessió del bisbe d'Urgell, on hi va posar un castell per vigilar les anades i vingudes dels vescomtes de Castellbò.

Deixarem la ribera per enfilar-nos pels carrers d'una urbanització. Anem guanyant vista sobre les muntanyes de Nabiners i la Coma i també sobre el Mesclant de les Aigües, el punt on conflueixen Segre i Valira. Anirem pujant fins arribar dalt de la carena. Una baixada molt pronunciada ens porta al Coll de Ciutat -o de la Llengua de Serp, com també es coneix. Anem passant per la vora d'unes antigues instal.lacions militars -la Ciutadella-, que es van començar a construir cap a la fi del segle XVII per protegir el castell de Ciutat. Avui hi ha una escola de turisme.

Arribem a Castellciutat, dominat pel castell, que va ser l'antiga residència dels comtes d'Urgell i, més tard, la fortificació més important del vescomtat de Castellbò, que fou transformada en una fortalesa moderna per l'enginyer italià Ambrosio Borsano, el 1692. Per la palanca de Ciutat arribarem al sector més occidental de l'eixample de la seu, travessarem el pont de la palanca i de tornada a Arfa passarem per la via verda “ Ribera del segre “ tot vorejant el segre per el marge esquerr i disfrutant d´un paisatge increïble i del seu bosc de ribera.

Tornar

Altres dades d’interès

Plànol:
Perfil:

GPS:

Destaquem

Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni

Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura

Copyright © 2020 Visit Urgellet
Fotografies: Natalia Montané

amb la col•laboració de: Ara Lleida