Idiomes

Agenda

«  
  »
L M X J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Youtube

Temps

El Temps a Ribera d'Urgellet

Altres

El Camí de les Mines ja està en servei

És una via verda senyalitzada de 23 km

L'Ajuntament de Ribera d'Urgellet ja ha finalitzat les obres d'adeqüació del Camí de les Mines, una via verda de 23 km que combina l'interès històric (antigues mines de carbó) amb el natural, ja que discorre per diferens ecosistemes (bosc de ribera, bosc de muntanya, conreus de regadiu i de secà...), oferint unes vistes espectaculars. El camí té zones de pic-nic, una zona d'acampada i senyalització completa.
L'Ajuntament ha invertit 1,3 milions d'euros en l'habilitació del camí (uns diners que han estat atorgats per la Unió Europea a través d'una subvenció del Ministeri de Medi Ambient). Aquesta via verda recupera els camins que portaven a les tres mines de carbó que s'explotaven al bosc d'Arfa i els que feien servir els miners que procedien dels pobles propers (Arfa, Adrall, El Pla i la Seu).
El nou camí també ofereix una millora en la comunicació d'una sèrie de nuclis i bordes del municipi que fins ara tenien un accés difícil, com Nabiners, la Freita, Mas d'en Planes o Cal Franc.
Les mines es van començar a explotar sobre l'any 1920. Es treia carbó de les mines de Mas d'en Planes i del riu d'Arfa i amb un funicular es portava el carbó a la central termoelèctrica d'Adrall. L'explotació va durar 1962. A les mines hi van arribar a treballar un màxim de 3.000 persones.

Tornar

Destaquem

Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni
Patrimoni

Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura
Natura

Copyright © 2024 Visit Urgellet
Fotografies: Natalia Montané

amb la col•laboració de: Ara Lleida